Haber

Gazeteci İsmail Saymaz Anlattı: Engin Polat ve Dilan Polat yakalanmasaydı holding olacaktı!

Gazeteci İsmail Saymaz, operasyon öncesi Dilan Polat ve Engin Polat’ın holdingleşmenin eşiğinde olduğunu söyledi. sayılmaz’ Görümcelerden, büyükannelerden, erkek kardeşlerden, amcalardan oluşan bir ağla karşı karşıyayız.‘ söz konusu.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV yayınında Dilan Polat ve Engin Polat davasıyla ilgili şunları söyledi⬇️

“Dilan Polat ve Engin Polat’ta holding değil. Holding olacaklardı. Ama olsa 15-16 şirketten oluşacaktı, bunların neredeyse tamamı baba Sezgin’e aitti. kardeşler Alper, Sinem, Can, Engin’in amcası Mesut, teyzesi Nilgün ve hatta büyükannesi Zehra Yılmaz. “Kurulu şirketlerle olurdu.”

“Zehra Yılmaz Babaanne ders çalışamıyor, zar zor yürüyor. Hatta üzerine şirket bile kurdular. Bazı şirketler onun çocukları adına kurulmuş. Yani görümcelerden, büyükannelerden, erkek kardeşlerden oluşan bir ağla karşı karşıyayız. ve amcalar.”

“MASAK raporlarına baktığımızda Türk toplumunda hiç kimse bu kadar hızlı büyüyemezdi. Sonuçta Engin Polat ve ailesi İstanbul Ataşehir’de iki katlı gecekonduda yaşayan bir aile. Dilan Polat ilk güzelliğini kurdu Bu, ilk arabalarını aldıkları tarihti. Herkes bu, satın alabileceği bir araba.”

‘2019-2020’de şubeleşecekler ve para gelmeye başlıyor. 46 ilde şube kurmuştu. Bir çeşit piramit şemasına benziyor. Tabii buradan isim hakkını Dilan Polat alıyor. Güzellik merkezleri kurarken aynı zamanda kozmetik ürünleri de üretmeye başlıyorlar. 500 milyon lira geliri olduğu söyleniyor. 2022’de zirve noktasına ulaşacaklar.’

“Dilan Polat sosyal medya ve televizyonda reklam stratejisi olarak büyük bir zenginlik gösteriyor. Dilan Polat da can satıyor.”

‘Yoksulluktan geliyor ve bunu gizlemiyor. Sen de güzel bir kadın olabilirsin, sen de para içinde yüzebilirsin. Bu hayatı en alttakilere satıyor. Dilan Polat, ‘Ben bir gönderi paylaştığımda 20 bin sipariş geldi’ diyor. Bütün bu kabalık aslında bir satış stratejisidir.’

“2022’de ciddi bir şişme oldu. Bu kez 2022 ve 2023’te emlak şirketleri kurdular. Aile bireyleri bu şirkete ya da Engin Polat’a büyük miktarlarda para yatırdı. Parayla gayrimenkul ya da lüks araç satın alındı. Bu paranın menşeinin belirlenmesi.”Para yok. Kaynağı belli olmadığı iddia edilen paralar var ama kaynak yok.”

‘İki şeyi biliyoruz. Birincisi 200 milyon liralık sahte fatura temini. İkincisi ise vergi kaçakçılığıdır.’

“6 aydan önce serbest bırakılabileceklerini düşünmüyorum. Serbest bırakılsalar bile eski işlerine kaldıkları yerden devam edemezler. Bu Tosuncuk Mehmet Aydın’ın Çiftlik Bank’ı yeniden kurmasının bir örneğidir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu