Haber

AK Parti 2018 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan kaç oy aldı? AK Parti Recep Tayyip Erdoğan 2018 seçimlerinde oy oranı nedir?

Recep Tayyip Erdoğan 2018 seçimlerinde kaç oy aldı? sorusu gündemde. 28 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala vatandaşlar seçimlerle ilgili merak edilen soruları soruşturuyor. Aramalar ortasında Recep Tayyip Erdoğan AK Parti 2018 seçimlerinde kaç oy aldı? AK Parti Recep Tayyip Erdoğan 2018 seçimlerinde oy oranı nedir? sorular dahil. Peki, AK Parti 2018 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan kaç oy aldı? İşte merak edilenler…

AK PARTİ 2018 SEÇİMLERİNDE RECEP TAYYİP ERDOĞAN KAÇ OY ALDI?

2018 Genel Seçimleri, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 27. dönem 600 yeni üyesinin belirlendiği seçimlerdir. 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.59 oyla hükümeti kurdu.

14 MAYIS SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE RECEP TAYYİP ERDOĞAN İSTANBUL’DA KAÇ OY ALDI?

Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinde oyların yüzde 49,5’ine ulaştı.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN KİMDİR?

Aslen Rizeli olan Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat 1954’te İstanbul’da doğdu. 1965’te Kasımpaşa Piyale İlkokulu’ndan, 1973’te İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Fark dersleri sınavına girdi ve Eyüp Lisesi’nden diploma aldı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Fakültesi’nde okuyan Erdoğan, 1981 yılında bu okuldan mezun oldu. Genç yaşlarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle iç içe bir hayatı tercih eden Erdoğan, 1969-1982 ortalarında futbola amatör olarak ilgi duymaya başladı. , disiplinli grup çalışmasının ve personel ruhunun değerini ona çok genç yaşta öğretti. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak ülke sorunları ve toplumsal sorunlarla ilgilenen Recep Tayyip Erdoğan’ın aktif siyasete adım attığı döneme denk geliyor.

Lise ve üniversite yıllarında Milli Türk Talebe Birliği öğrenci kollarında aktif görev alan Recep Tayyip Erdoğan, 1976 yılında MSP Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanlığına, bir yıllığına MSP İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi. . 1980 yılına kadar bu görevlerini sürdüren Erdoğan, siyasi partilerin kapatıldığı 12 Eylül döneminde özel bir şubede danışman ve üst düzey yönetici olarak çalıştı.

1983 yılında kurulan Refah Partisi ile siyasete geri dönen Recep Tayyip Erdoğan, 1984 yılında Refah Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985 yılında Refah Partisi İstanbul İl Başkanı ve Refah Partisi MKYK üyesi oldu. İstanbul İl Başkanlığı görevi sırasında diğer siyasi partilere model olacak yeni bir teşkilat yapısı geliştiren Erdoğan, bu dönemde kadın ve gençlerin siyasete katılımını artırmak için çaba sarf etmiş; Siyaseti tabana yayma ve geniş halk kitleleri nezdinde prestij kazanma yolunda değerli adımlar attı. Bu örgüt, üyesi olduğu Refah Partisi’ne 1989 Beyoğlu yerel seçimlerinde büyük başarılar getirirken, ülke genelinde parti çalışmalarına örnek oldu.

27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, siyasi yeteneğiyle dünyanın en önemli metropollerinden biri olan İstanbul’un kronikleşmiş sorunlarına isabetli teşhis ve analizler üretmiş, takım çalışmasına verdiği önem, insan kaynakları ve finansal konulardaki başarılı yönetimi. Yüzlerce kilometrelik yeni boru bordürlerinin döşenmesiyle yaşanan su sorunu; Dönemin en modern geri dönüşüm tesislerinin kurulmasıyla çöp sorunu çözüldü. Erdoğan döneminde geliştirilen doğalgaz geçiş projeleriyle hava kirliliği sorunu sona ererken, şehrin trafik ve ulaşım çıkmazına karşı 50’den fazla köprü, kavşak ve çevre yolu inşa edildi; Bundan sonraki dönemlere ışık tutacak birçok proje geliştirildi. Belediye kaynaklarının doğru kullanılmasını sağlamak ve yolsuzluğun önüne geçmek için olağanüstü önlemler alan Erdoğan, 2 milyar dolar borçla devraldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarını büyük ölçüde ödedi ve belediyeye 4 milyar dolarlık yatırım yaptı. bu orta. Böylece Türkiye’de belediyecilik tarihinde bir ilki gerçekleştiren Erdoğan, diğer belediyelere örnek olurken, kamuoyunda da büyük bir güven kazandı.

Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık 1997’de Siirt’te halka hitaben yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere tavsiye ettiği ve bir devlet kurumu tarafından yayınlanan kitaptaki şiiri okuduğu için hapis cezasına çarptırıldı ve görevinden ihraç edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak.

4 ay kaldığı cezaevinden tahliye olan Recep Tayyip Erdoğan, halkın ısrarlı talebi ve gelişen demokratik süreç sonucunda 14 Ağustos 2001’de arkadaşlarıyla birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi’ni (AK Parti) kurdu. ve Kurucular Kurulu tarafından AK Parti Kurucu Genel Başkanlığına seçildi. . Milletin teveccühü ve inancı AK Parti’yi kurulduğu ilk yılda Türkiye’nin en geniş halk desteğine sahip siyasi hareketi haline getirmiş ve 2002’de mecliste yaklaşık üçte ikilik bir çoğunlukla (363 milletvekili) tek başına iktidara getirmiştir. Genel seçimler.

Hakkındaki mahkeme kararı nedeniyle 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletvekili adayı olamayan Erdoğan, 9 Mart 2003’te Siirt ili milletvekilliği yenileme seçimine, adaylığının önündeki yasal engelin 1999’da kaldırılmasının ardından katıldı. yasal düzenleme. Bu seçimde yüzde 85 oy alan Erdoğan, 22. Dönem Siirt Milletvekili olarak meclise girdi.

15 Mart 2003’te Başbakanlık görevini üstlenen Recep Tayyip Erdoğan, parlak ve sürekli gelişen Türkiye idealiyle çok önemli reform paketlerini kısa sürede hayata geçirdi. Demokratikleşme, şeffaflık ve yolsuzluğun önlenmesi yönünde büyük adımlar atıldı. Buna paralel olarak ülke ekonomisini ve toplum psikolojisini olumsuz etkileyen ve on yıllardır çözülemeyen enflasyon kontrol altına alınarak yeniden prestij kazanan Türk Lirası’ndan 6 sıfır atıldı. Devletin borçlanma faiz oranları düşürüldü ve kişi başına düşen milli gelirde büyük bir artış sağlandı. Ülke tarihinde daha önce hiç barajlar, konutlar, okullar, yollar, hastaneler ve enerji santralleri hizmete açılmadı. Tüm bu olumlu gelişmeler, bazı yabancı gözlemciler ve Batılı liderler tarafından “Sessiz Devrim” olarak adlandırıldı.

Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde ülke tarihinde bir dönüm noktası olarak nitelendirilen başarılı girişimlerinin yanı sıra Kıbrıs sorununun kalıcı çözümü ve Kıbrıs ile verimli ilişkiler geliştirme konularında değerli adımlar attı. akılcı dış politikası ve yoğun ziyaret-temas trafiği ile dünyanın çeşitli ülkelerine hitap etmektedir. Oluşturulan istikrar ortamı iç dinamikleri harekete geçirmiş ve Türkiye’yi merkez ülke konumuna getirmiştir. Türkiye’nin ticaret hacmi ve siyasi gücü sadece bulunduğu coğrafi bölgede değil, uluslararası arenada da arttı.

22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde %46.6 oyla büyük bir zafer kazanan AK Parti’nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 60. Hükümetini kurarak yeniden güvenoyu aldı.

Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran 2011 seçimlerinde daha büyük bir zaferle çıktı ve %49,8 oyla 61. Hükümeti kurdu.

10 Ağustos 2014 Pazar günü Türk siyasi tarihinde ilk kez 12. Cumhurbaşkanı halkın doğrudan oyuyla seçildi.

16 Nisan 2017’de yapılan referandumla kabul edilen anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanı’nın partili olmasının önünün açılmasının ardından Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu AK Parti’nin Genel Başkanlığına yeniden seçildi. 21 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen 3. Harikulade Kongresi’nde.

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %52,59 oyla yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

16 Nisan 2017’de kabul edilen Anayasa değişikliği ile uygulamaya konulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı olarak 9 Temmuz 2018’de yemin etti.

Recep Tayyip Erdoğan evli ve 4 çocuk babasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu